Beautypedia

Skin Talk

Een gezonde huid op elke leeftijd. Of je nu 13 of 60 bent, je gezonde huid blijft mooi dankzij een proactieve aanpak.

De 20 jaar oude huid

De huid zal nog steeds een goede hoeveelheid olie aanmaken en zal een gezonde celvernieuwing hebben van ongeveer elke 14-25 dagen. Puistjes kunnen nog steeds een probleem zijn en het is mogelijk dat er fijne lijntjes ontstaan rondom de ogen. De huid houdt alles bij: zonnebaden, roken, laat naar bed gaan en cocktails lijken nu wel leuk, maar zo’n levensstijl zal te zien zijn in je huid over 10 jaar!

30 jaar

Vanaf je 30ste verjaardag zal de collageenaanmaak elke dag met 1% verminderen. Celvernieuwing wordt eens in de 30 dagen, wat kan lijden tot uitdroging en een droge huid. Tekenen van beschadigingen als gevolg van de zon zullen zichtbaar worden (leeftijdsvlekken en bruine vlekken), en fijne lijntjes worden zichtbaar rond de ogen. Huidschilfering voor vernieuwing wordt langzamer en het is nodig dat je producten met anti veroudering ingrediënten gaat gebruiken om een gezonde glans te behouden.

40 jaar

Hormonale veranderingen kunnen een droge en gevoelige huid of rosacea tot gevolg hebben. Rimpels, leeftijdsvlekken en een ongelijk huidskleur kunnen duidelijker zichtbaar worden op meerdere plekken in het gezicht als de celvernieuwing en collageenproductie afnemen. Het is tijd om intense ingrediënten te gaan gebruiken, waaronder peptiden, antioxidanten, vitamines en retinol om aanmaak en stevigheid te stimuleren, beschadigingen te herstellen en er stralend uit te blijven zien.

50 jaar

Het is tijd om te versterken, aan te vullen en de huid weer energiek te maken. De menopauze kan beginnen als je in de 50 bent, waardoor het collageen met 30% daalt en droogte en uitdroging sterk stijgen. Diepe rimpels, leeftijdsvlekken en gevoeligheid zijn duidelijk aanwezig. Ofwel het ishèt moment om de huid te versterken en weer energiek te maken.

UA-72221254-1