Beauty Junkies

Wat kan ik verwachten als ik een afspraak heb?
Zorg ervoor dat je op tijd aanwezig bent. Dan kun je op je gemak een drankje drinken en ontspannen aan je behandeling beginnen. We adviseren je om 10 minuten voor aanvang aanwezig te zijn.
Bij de Beauty Junkies bar krijg je uitleg over hoe je behandeling(en) zullen verlopen. Aan de Beauty Junkies Bar ontvangen we je met cappuccino of thee. Daarna wordt je door de specialist opgehaald voor je behandeling.

Ik wil graag een gezichtsbehandeling. Het is de eerste keer. En nu?
Je hoeft helemaal niets voor te bereiden. De Beauty Junkies huidspecialisten helpen je een geschikte behandeling te kiezen. Je kunt kiezen uit een gezichtsbehandeling van drie kwartier of van anderhalf uur. Door het uitvoeren van een uitgebreide gezichtsanalyse creëren we een gezichtsbehandeling op maat. Iedereen is uniek. Onze behandelingen sluiten aan bij dat wat nodig is voor jouw huid om in optimale conditie (te krijgen en) te houden. We werken met kwaliteitsproducten en goed opgeleide specialisten. Onze focus ligt op het bereiken van ons doel: het verzorgen en verbeteren van lichaam, huid en geest. Bij Beauty Junkies hebben we aandacht voor details: functioneel én genieten!

Kan ik als man ook de behandelingen ondergaan?
Alles op het Beauty Junkies menu is uniseks. Dat betekent dat de behandelingen geschikt zijn voor zowel mannen als vrouwen. Voor mannen hebben we daarnaast ook een aantal behandelingen ontwikkeld die speciaal geschikt zijn voor mannen. Wat je ook kiest, de behandeling wordt altijd aangepast aan jouw huidtype en conditie. Om het allerbeste uit je huid te halen wordt er niet gewerkt volgens het principe ’standaard behandeling’. Je huid is immers ook niet standaard.

Kan ik ook een arrangement boeken?
Vanuit het beautymenu kun je zelf verschillende behandelingen samenstellen en combineren.

Moet ik me compleet uitkleden voor een massage?
Bij een massage is het de bedoeling dat je je ontdoet van je kleding. Je houd je ondergoed aan. We hebben een heerlijk grote handdoek voor je klaarliggen die je kunt omslaan, waarna je specialist je naar wens toedekt.

Moet ik praten met mijn specialist?
De keuze is aan jou. Indien je graag praat tijdens je behandeling mag je dat zeker doen. Niets moet. Dus wil je niet praten, geen probleem! Het gaat om jou, en ons advies is: lekker genieten. Wel zal de specialist je, voordat de behandeling begint, relevante vragen stellen om je behandeling zo effectief mogelijk te maken.

Zijn er momenten waarop ik alleen in een behandelruimte lig?
Beauty Junkiesspecialiste heeft tot doel jou een perfecte behandeling te geven met 100% aandacht. Dit betekent dat je over het algemeen nooit alleen wordt gelaten tijdens de behandeling. Tijdens het intrekken van een masker wordt aandacht geschonken aan jou. Je kan dan genieten van een heerlijke massage van je voeten of handen.

Moet ik na een gezichtsbehandeling zonder make up blijven?
We bieden na een gezichtsbehandeling een touch up voor je teint, lippen en ogen. Eveneens hebben we in onze urban spa een fix up-ruimte waar je gebruik kunt maken van een föhn en haarproducten.

Wat is het beleid bij annuleringen?
We vragen je om je afspraak minstens 24 uur van te voren te annuleren zodat wij de Beauty Junkies-specialist kunnen herboeken. Lukt dit niet? Dan berekenen we de kosten van de behandelingen helaas wel aan je door.

Staat jouw vraag hier niet bij? Bel of mail ons dan gerust☺


Product Talk

Voor ons is het een uitdaging om continu op zoek te gaan naar de beste kwaliteitsproducten. Daarom worden onze producten met uiterste zorgvuldigheid gekozen en getest. Pas daarna komen ze in ons spa assortiment. De geselecteerde producten bestaan uit hoogwaardige ingrediënten om een zo optimaal mogelijk resultaat te behalen. Deze producten zijn niet op dieren getest. Waarom niet? Onze huid is ons grootste orgaan, het beschermt ons tegen invloeden van buitenaf en tegen wisselende temperaturen. Afvalstoffen worden via onze huid verwijderd. Onze huid heelt wonden, schaafplekken en sneeën en het is voortdurend bezig zichzelf te vernieuwen en het lichaam te beschermen. Oftewel, onze huid houdt slechte dingen buiten en goede dingen binnen. Stel jezelf ‘s de vraag: ‘waarom besteden we niet díe aandacht aan onze huid die het verdient? Net zoals we aandacht aan onze nagels geven, terwijl dat toch dood materiaal is’? Je huid verdient persoonlijke aandacht en het liefst van een professional die eerst een skin check uitvoert voordat ze een passend advies geeft. Een goede huidverzorging is net zo belangrijk als het poetsen van je tanden, persoonlijke hygiëne en een gezonde voeding!

Skin check? Wat houdt dat in?
We kijken naar wat jouw wensen zijn en wat de behoefte van je huid zijn. We houden niet van onzin en blablabla-verhalen. Het draait bij Beauty Junkies om persoonlijk en eerlijk advies, gedegen kennis, kwalitatieve producten en goede resultaten. En dat allemaal in een prettige sfeer. Om je goed te adviseren, is een nauwkeurige analyse van de structuur van je huid nodig. Beauty Junkies skin check is een unieke huidanalyse die je inzicht geeft in de conditie van je huid. Onze skincheck duurt niet lang, is effectief en kostenefficiënt. Je weet meteen welke producten wel geschikt zijn en welke niet. Daarbij weet je ook welke producten je wel nodig hebt en welke niet. Ook kunnen we aankomende ontstekingen in de huid zien en zien we de aanleg voor een verhoornde huid of rimpelvorming. Kortom, onze skin check vertelt je alles wat je moet weten over de conditie van de huid van je gezicht. Het biedt specifieke oplossingen voor huidproblemen zonder dat jezelf moet raden wat je huid nodig heeft.
Tijdens de skin check bepalen we de huidtype en de huidconditie. Dit zijn twee verschillende factoren. Een huidtype is genetisch bepaald door onze ouders. De conditie van de huid is daarentegen veranderlijk door weersinvloeden (temperatuurverschillen), hormonen, stress en dergelijke. Huidtypen onderscheiden we in een droge, normale, gemengde en vette huid. Met huidconditie geven we de staat aan waarin je huid op dit moment verkeert. Je kunt bijvoorbeeld puistjes of rimpels en huidproblemen hebben bij elk voorkomend huidtype.

Wat is de beste huidverzorgingroutine voor mijn huid?
Het begint allemaal met het schoonmaken van de huid. De huid moet twee maal per dag gereinigd worden om de volgende redenen: door te reinigen verwijder je vuil en vet van de huid. Vuil en vet zorgt ervoor dat je huid vaal wordt. Daarnaast maakt het reinigen de huid fris; het maakt de huid meer ontvankelijk voor de moisturizer die je ‘s ochtends en ‘s avonds gebruikt. Wanneer het tijd is om ‘bezorgdheden’ aan te pakken, zoals bijvoorbeeld een droge huid of een vette huid en ontstekingen, dan is een scrub/masker de oplossing voor de huid van jouw gezicht. Hier nog een Beauty Junkies-tip: gebruik producten minimaal vier weken om echt resultaat te verkrijgen. Waarom? Wanneer we onze huid iets nieuws aanbieden, heeft het even de tijd nodig om te wennen aan de actieve ingrediënten.

Wat is de oorzaak van hyperpigmentatie?
Hyperpigmentatie is een teveel aan pigment in de huid. Dit wordt veroorzaakt door een overmatige productie van melanine. Melanine is het pigment dat huid en haar kleur geeft. Het beschermt de huid tegen schadelijke UV-stralen en absorbeert de warmte van de zon. Door een overmatige productie van melanine, door bijvoorbeeld een te veel aan zon, door hormonen en ook door littekens, krijgt de huid pigmentvlekken of verkleuringen.
Teveel aan zon: wanneer de huid veelvuldig wordt blootgesteld aan UV-stralen kan schade ontstaan. De huid maakt dan teveel melanine aan om zich te beschermen en daardoor ontstaan bruine vlekken, hyperpigmentatie.
Hormonen: melasma of zwangerschapsmasker is een vorm van hyperpigmentatie door een teveel aan hormonen. Ook de anticonceptiepil, medicijnen of een reactie op cosmetica kunnen deze vorm van hyperpigmentatie veroorzaken.
Hyperpigmentatie na een ontstekingsproces: dit is het donker verkleuren van de huid ten gevolge van littekens door onzuiverheden of door verwondingen van de huid.

Do’s en dont’s bij het scheren
Voor een glad scheerresultaat en een gezonde huid komt meer kijken dan alleen een mes dat over de huid glijdt. Hierbij tips voor een goede voorbereiding van de huid (pre-shave), de juiste scheerproducten (shave) en de juiste nabehandeling voor een super glad scheerresultaat (post-shave).
Scheer jezelf na het douchen dan zijn haren en huid zachter. Let daarbij op de haargroeirichting: om te
weten hoe die loopt moet je en paar dagen achterelkaar na het scheren met je hand over de baardgroei
gaan. Scheer met de haargroei mee. Gebruik geen alkalische producten zoals scheerschuim en scheerzepen, die drogen de huid uit. Gebruik geen eau de toilette op je gezicht of aftershave-producten met alcohol, want die kunnen de huid irriteren en ze tasten ook het beschermende laagje van de huid aan.
Scheer met de juiste druk en met een vaste en vloeiende beweging in banen van een paar centimeter. Te hard drukken geeft geen gladder scheerresultaat maar eerder irritatie. Spoel het mes na iedere scheerbaan met heet water af. Gebruik een scherp en schoon mes.

Bij een zware, stugge baardgroei mag je eventueel tegen de haargroeirichting in scheren, maar pas nadat je eerst met de haargroeirichting mee hebt geschoren. Korte haren hebben minder snel de neiging in te groeien. Breng wel opnieuw het scheerproduct aan voordat je voor de tweede keer gaat scheren.

Wat zijn ingegroeide haren?
Ingegroeide haren ontstaan vaak wanneer de haren heel kort worden geschoren of tegen de haargroei in en dan in het omringende weefsel gaan groeien. Soms klapt de haar ook dubbel en komt in zijn eigen follikel terecht en groeit dan vervolgens naar binnen in plaats van naar buiten. Het lichaam herkent ingegroeide haren als lichaamsvreemd, net zoals bij een splinter. Het afweermechanisme wordt actief waardoor de huid rood wordt, gaat jeuken en waardoor er bultjes ontstaan die uiteindelijk ontstekingen kunnen worden. Exfoliëren voor het scheren kan het ingroeien van haren voorkomen. Dit kan met een mechanische of chemische exfoliant. Een mechanische exfoliant bevat microfijne silica deeltjes die de huid goed voorbereiden en de baardharen liften. Chemische exfoliërende ingrediënten, zoals melkzuur en salicylzuur, verwijderen dode huidcellen, liften ingegroeide haren tot boven het huidoppervlak en maken de huid glad en zacht.

Verschilt een mannenhuid nu echt van een vrouwenhuid?
Naast de gezichtsbeharing, zijn er belangrijke verschillen tussen de huid van een vrouw en van een man. Het mannelijk hormoon testosteron maakt dat de huid van een man gemiddeld 25% dikker is dan die van een vrouw. Ook is een mannenhuid steviger en de talg en de talgproductie zijn ook anders. Na de pubertijd maakt de huid van mannen (ook weer onder invloed van hormonen) meer talg aan dan die van vrouwen. Dat is ook de reden dat jonge mannen vaak langer last hebben van onzuiverheden. Los van onze leeftijd, hebben mannen een hogere collageendichtheid dan vrouwen. Omdat we aan de mate van collageen goed de tekenen van veroudering kunnen afleiden, lijkt het soms alsof een vrouwenhuid 15 jaar ouder is dan die van een man. Toch is een mannenhuid veel minder goed bestand tegen de zon dan een vrouwenhuid. Mannen gebruiken over het algemeen minder snel producten met een SPF en daardoor is huidveroudering beter zichtbaar. De veroudering als gevolg van deze zonschade heft dan vaak de voordelen van een trage biologische veroudering op, waardoor een man er op latere leeftijd toch ouder uitziet dan een vrouw.

Ik hou van de zon maar weet niet precies wat de beste bescherming is om beschadiging te voorkomen.
Belangrijk is om eerst te bepalen wat voor huidtype je hebt: gevoelig, heel licht, sproeten of meer pigment. Zo kun je de Sun Protection Factor (spf bescherming) factor bepalen. De SPF zorgt ervoor dat het rood worden of verbranden door de zon vertraagd wordt. Er zijn twee vormen van zonbescherming: fysisch en chemisch. Fysische filters zoals Titanium Dioxide ( technologisch verbeterde, ultrafijne porseleindeeltjes) reflecteren de zonnestralen en chemische filters zoals Octinoxate, Octisalate en Oxybenzone ( om er een paar te noemen) absorberen de zonnestralen en zetten ze om in minder schadelijk warmte energie. Begin voor je gezicht altijd eerst met de beschermingsfactor en daarna met een goede hydraterende dagcrème. Andere gevoelige gebieden zijn je decolleté en borsten, schouders en rug. Ga je helemaal in de zon, vergeet dan je benen, armen, buik en voeten niet regelmatig in te smeren. UV-stralen blijven schadelijk, zelfs als de zon niet schijnt. Daarbij is factor 30 de maximum sterkte die iemand nodig heeft. Het beschermd voor 96,7% en factor 50 voor 97,0 %. Het verschil tussen factor 30 en factor 50 is dus vrijwel nihil qua bescherming. Daarnaast zitten in factor 50 onnodige minerale vetten. Deze zijn niet goed voor de huid.

Ik heb altijd een normale huid gehad, maar de huid op mijn voorhoofd en neus worden vetter. Wat te doen?
Dit heeft te maken met huidtype en conditie. Je huidtype is vaak een stabiele toestand. In de pubertijd of tijdens de overgang kan deze onder invloed van hormonen veranderen, maar zal over het algemeen behoorlijk evenwichtig zijn. Een huidtype wordt doorgaans onderscheiden in droog, normaal, gemengd en vet. Huidconditie is de staat waarin je huid op dit moment verkeert. Je kunt bijvoorbeeld puistjes of rimpels en huidproblemen hebben met elk voorkomend huidtype. Er zijn behandelingen en producten die bijvoorbeeld juist die zone kunnen reguleren. Je ontvangt advies welke soort producten je verzorging ondersteunen. Door de skin check hebben we een beeld van je huidtype en huidconditie. Dit maakt het mogelijk je huid gericht te behandelen.

Staat jouw vraag hier niet bij? Bel of mail ons dan gerust☺


Skin Talk

Is roken echt zo slecht voor de huid?
Je weet dat roken slecht is voor de gezondheid en we zijn hier niet om je daar een preek over te geven. Maar roken maakt de huid vaal, droog en dof. Dit zorgt er voor dat je er ouder uit ziet dan dat je in werkelijkheid bent. Je huid verliest daarnaast de gezonde glans.
Het is moeilijk voor te stellen hoeveel schade roken veroorzaakt in je organen. De 4000 giftige stoffen die in een sigaret zitten worden opgenomen in de bloedbaan en worden vervoert naar je huidstructuren. Dit vernauwt de bloedvaten in de bovenste huidlagen en vermindert de bloedtoevoer en zuurstof. De huid is een orgaan dat vol met levende cellen zit. Door een tekort aan zuurstof stikt de huid als het ware van binnen naar buiten. Roken belemmert de huid in het verwijderen van gifstoffen, het loslaten van dode huidcellen en het remt de aanmaak van collageen af. Beauty Junkies weetje: des te minder collageen je hebt, hoe sneller je veroudert en hoe trager je wondheling is.

Is de zonnebank veiliger dan de zon?
Uit een recent onderzoek in 2009 is een dramatische bevinding gedaan: zonnebanken zijn een directe veroorzaker van kanker. In feite zijn ze zelfs zo gevaarlijk dat ze naar boven geschoven zijn op de lijst van kanker veroorzakende risico’s, waarmee ze net zo schadelijk bevonden zijn als arsenicum en mosterdgas. Helaas is het zo dat ondanks deze bevindingen en eerdere waarschuwingen van de Wereld Gezondheidsorganisatie de zonnebank nog steeds immens populair is onder mensen. In sommige staten van de Verenigde Staten zijn zelfs nog meer zonnebanken dan Mc Donalds-restaurants. In Groot Brittannië is de meest voorkomende vorm van kanker bij vrouwen in hun twintiger jaren een melanoom. Dit is schokkend, omdat huidkanker normaal gesproken vooral voorkomt bij 75-plussers. Zonnebanken geven ultraviolette straling af, wat huid- en oogkanker kan veroorzaken. Ultraviolette straling is nooit gezond, ongeacht of het nu van de zonnebank komt of van de zon zelf. Dit betekent niet dat je jezelf voortaan alleen nog maar onder een parasol hoeft te verschuilen! Maar wees verstandig en bescherm jezelf door vanaf vandaag, iedere dag, een beschermmiddel met minimaal factor 15 te dragen. Deze middelen zorgen voor je dagelijkse hydratatie in combinatie met het belangrijke SPF (Sun Protection Factor).
Beauty Junkies tip: als je echt wil gaan voor een mooi bruin kleurtje, gebruik dan een zelfbruinende crème.

Waarom een SPF bescherming?
Onze huid onthoudt alles. Ieder moment dat we blootgesteld worden aan zonlicht wordt opgespaard in onze huid en later betalen we daarvoor de prijs! Statistisch gezien krijgt 1 op de 6 mensen huidkanker en in 90% van deze gevallen is dit een direct resultaat van blootstelling aan UV-stralen. Als dit voor jou nog niet genoeg reden is om je huid te beschermen, denk dan eens aan iemand die je onlangs gezien hebt met veel rimpels en huidverkleuringen. Dat is het resultaat van jarenlange blootstelling aan UV zonder bescherming. UVA-stralen zijn verantwoordelijk voor huidbeschadiging die leidt tot huidveroudering en worden erkend als de belangrijkste oorzaak van huidkanker. UVB-stralen zijn verantwoordelijk voor het bruin worden en verbranden van de huid, waarbij met name de verbranding weer kan leiden tot huidkanker. Om deze redenen is het heel belangrijk dat een SPF zowel tegen UVA-stralen als tegen UVB-stralen beschermt.

Staat jouw vraag hier niet bij? Bel of mail ons dan gerust☺


Beauty Junkies Health

Wat houdt dat in Beauty Junkies Health programma?
Een uniek afvalprogramma met persoonlijke begeleiding. Een dieet dat gebaseerd is op het beperken van inname aan koolhydraten en vetten tot een minimum, zodat tijdens het snelle vermageringsproces de spieren niet afbreken. Doordat de spieren behouden worden blijft de verbranding na het dieet dezelfde. Ofwel een jojo-effect is dus praktisch uitgesloten.
De begeleiding gaat eveneens door in de periode dat je je streefgewicht hebt behaald (lees: één jaar). Waarmee we op een verantwoord programma je streefgewicht gaan halen en behouden. En hadden we je al gezegd dat je met het persoonlijke programma shakes en voedingssupplementen ontvangt die je helpen bij het vetverbranding. We helpen je op weg en begeleiden je van het begin tot het einde.

Waarom geen jojo-effect? Ik ben al zo lang aan het lijnen en krijg de kilo’s er altijd weer aan!
De supplementen die je mee naar huis krijgt beschermen de spieren en stimuleren een snelle vetverbranding. Hierdoor raakt je alleen kwijt waar je teveel van hebt: vetmassa. Door het beschermen van de spiermassa blijft het calorieverbruik behouden. Het hele Beauty Junkies Health programma bevat een ingebouwde stabilisatiefase. Deze fase garandeert een levenslang resultaat, waardoor je na het dieet niet meer terugvalt in je oude eetpatroon.

Kan iedereen met het dieet beginnen?
In principe wel. Voor de zekerheid kun je je huisarts consulteren. Soms mag het dieet niet gevolgd worden door diabetici,mensen met kanker, mensen met een slechte werking van de lever of de nieren en / of mensen die recent een hartinfarct hebben gehad. Zij hebben in ieder geval toestemming van hun behandelend arts nodig. Zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven kunnen nog niet starten.

Is het een gevaarlijke dieet. We hebben het hier wel over mijn gezondheid!
Volmondig nee. Wanneer je een proteïnedieet volgt bij een deskundig instituut en de instructies strikt naleeft én wanneer je de extra vitamines en mineralen consequent inneemt, dan heeft het proteïnedieet geen enkel neveneffect voor de gezondheid. Wanneer onze patiënten zowel voor als na het dieet een bloedonderzoek aanvragen bij hun huisarts, blijken de resultaten na het dieet bijna altijd beter dan voor het dieet. Verder zijn de producten uit het programma zonder gluten, zonder caseïne, zonder aspartaam, zonder polyolen, zonder kunstmatige kleurstoffen, zonder bewaarmiddelen. Dat is dus 100% natuurlijk en 100% veilig met gratis begeleiding tot een jaar na het behalen van streefgewicht!

Hoe ziet een dieetdag eruit?
Onze focus tijdens het programma ligt op variatie binnen gewone voeding: alle soorten groenten, vis en vlees ontdekken en verschillende bereidingswijze. In het begin volg je een strikt schema. Dat is gelukkig maar van korte duur. De eerste dagen mag je allen maar shakes, groenten en vlees nuttigen. Je eet bijvoorbeeld twee keer per dag vlees of vis met groenten. Drie tot vijf keer per dag drink je een shake. Tussendoor knabbel je op een komkommer. Je drinkt groene thee en water. Heel veel water. Daarbij maak je gebruik van voedingssupplementen. Het is niet moeilijker dan dat. Over honger hoef je je geen zorgen te maken. Voedingswaren zoals brood, pasta, rijst, snoepgoed dien je even van het menu te schrappen. Dat is omdat ze veel koolhydraten bevatten en het om bewerktvoedsel gaat.

Ik wil maar vijf kilo verliezen, moet ik dan ook de hele kuur volgen?
Ja, want of je nou twintig kilo kwijt wilt of vijf kilo, de uitleg voor het proteïnedieet moet even serieus zijn, en zal dus even lang duren. Bovendien is de stabilisatie-fase ook gelijk. Het is wel zo: personen die vijf tot twaalf kilogram moeten verliezen hoeven weinig tot geen extra supplementen aan te schaffen. Personen die meer kilootjes kwijt willen, zullen met het startpakket niet uitkomen aangezien de dieetperiode veel langer is (twee tot drie maanden).

Wanneer zie ik resultaat? Is er slaagkans?
Vanaf de eerste week verlies je al vetmassa. Het dieet bestaat uit drie periodes:
De afslankingsperiode, verzilveringsperiode en laatste periode van de regel van twee kilo.

Vanaf de verzilveringsperiode mag je weer normaal eten en moet je rekening houden met enkele eenvoudige tips. Elke periode geeft 33% slaagkans. Als de drie periodes doorlopen zijn, bereik je een slaagkans van 99%

Stel je voor dat je het programma gedurende ongeveer dertig dagen wilt volgen, dan verlies je al snel zes tot elf kilo overtollig vet. Als je meer kilo’s wil verliezen, dieet dan langer door. Het dieet is geschikt voor zowel mensen die slechts enkele kilootjes kwijt willen als mensen die meer dan twintig kilo willen verliezen. Door de inname van supplementen word je spiermassa bewaard. Dat is essentieel voor iedereen die wil diëten.

Periode één is de ‘vermageringsperiode’
Tijdens deze periode verlies je je overtollige kilo’s. Deze periode duurt maximaal drie maanden en stopt eerder als je je gewenste gewicht hebt bereikt. Tijdens deze periode maak je gebruik van de shakes en supplementen en vindt na tien dage een consult plaats. Het consult vindt vervolgens iedere twee weken plaats weken (maximaal twaalf weken). Al snel (na tien dagen) mag je ook verschillende vlees en vissoorten eten.

Langzaam aan, en afhankelijk van je wens en het resultaat, voegen we weer aardappeltjes en rijst toe. Aan het einde van het dieet eet je weer helemaal ‘normaal’ (is laatste periode: periode 3).

Periode twee is de ‘verzilveringsperiode’
Tijdens deze periode zoeken we je persoonlijke balans. Deze periode duurt steeds negen weken. We voeren geleidelijk aan koolhydraten toe. Je gebruikt de supplementen en af en toe shakes. Hierbij heb negen weken lang iedere week een consult.

Periode drie is de ‘regel van twee’
Tijdens deze periode controleren we je gewicht eenmaal per maand, gedurende een periode van één jaar. Tijdens deze periode gebruik je alleen de supplementen. Je mag niet meer dan twee kilo boven je streefgewicht uitkomen. Kom je meer dan twee kilo aan dan gebruik je de shakes weer tot je op je streefgewicht bent. Gedurende de laatste periode heb je iedere maand een consult.

Kortom we blijven je tot een jaar na je dieet begeleiden. Zo zijn we zeker dat je je gewicht makkelijk kan behouden.

Heb ik geen honger tijdens het dieet?
Absoluut niet! Je krijgt helemaal geen honger. Je zal je zeker ook niet moe of slap voelen. Dat komt omdat het lichaam na drie dagen in ‘ketose’ gaat. Dit houdt in dat je lichaam na drie dagen de vetten verbrandt in plaats van bijvoorbeeld koolhydraten. De ketonlichaampjes in de maag houden het hongergevoel weg. Bovendien voel je je juist door deze proces ineens veel fitter en levenslustiger.

Je eet bepaalde toegestane groenten. Verder wissel je de strenge dagen (lees: vijf keer een shake) af met gewone dagen (vier keer een shake en 100 gram vlees of vis). Ook heb je de mogelijkheid om één keer per week te kiezen uit een sociale dag (drie keer een shake en twee keer vlees of vis) of een vakantiedag (twee keer een shake en drie keer vlees of vis). Zodat je tijdens het lijnen ook uit eten kan gaan met familie of vrienden.

Is een proteïnedieet duur?
Dat hangt af hoe je het bekijkt: als je de snelle resultaten en de hoge kwaliteit en veiligheid van de supplementen in combinatie met de intensieve begeleiding (ook tot zeven weken na het dieet) afweegt ten opzichte van de kosten, dan is het dieet het niet duur. Wij bieden je kwaliteit, service en goede resultaten. Dit horen wij vaak van personen die een dieet volgden: “Het was niet het goedkoopste dieet dat ik ooit gevolgd heb, maar wel het meest doeltreffende en het makkelijkste om vol te houden”.

Samenvattend; ‘The RainDiet Box bevat alles wat je nodig hebt om succesvol met het dieet te starten. De box bestaat uit diverse eiwitshakes, voedingssupplementen, een tabletbox en shaker. De box heeft een waarde van 455 euro. Je betaalt slechts 399 euro. Bovendien ontvang je voor maar liefst 455 euro aan begeleiding gratis.

Hoe begin ik aan het Beauty Junkies Health programma?
Je maakt een afspraak voor het ‘intake-gesprek’ . Tijdens dit gesprek krijg je alle mogelijke uitleg zodat je zonder zorgen kan starten. Omdat het misschien veel informatie tegelijkertijd is, krijg je alle uitleg ook nog eens schriftelijk mee naar huis. Bovendien ontvang je een overzichtelijk weekschema mee en helpen we je om de juiste producten uit te kiezen. Daarna kom je op bepaalde tijdstippen terug om na te kijken of je goede resultaten haalt en of we de resultaten eventueel kunnen optimaliseren.

Goh, ik zie die shakes en voedingssupplementen toch niet zitten…wat nu?
We geven toe dat het een gekke gedachte is dat je gedurende een korte periode shakes moet drinken. Maar hier moet je je echt even doorheen bijten. Verder neem je voedingssupplementen in en ze zijn geen vervangmaaltijden. De enige reden waarom die supplementen noodzakelijk zijn, is omdat ze goed zijn voor de gezondheid van je lichaam. Deze natuurlijke supplementen zorgen ervoor dat je je spiermassa behoudt en geen roofbouw op het lichaam gaat plegen. Ze zorgen ervoor dat je op een lichaamsvriendelijke manier een snel en stabiel resultaat kan boeken. Wanneer je de juiste plantaardige eiwitten gebruikt en bepaalde supplementen om eventuele verzuring te neutraliseren, dan boek je snel en gezond het gewenste resultaat.

Is het dieet makkelijk vol te houden?
Ja, het dieet is erg makkelijk vol te houden omdat je helemaal geen honger zal hebben. Het proteïnedieet start strikt en eindigt soepel. De ‘dieet-regeltjes’ zijn erg eenvoudig. Met het Beauty Junkies Health programma helpen wij je hierbij. Er kan een intensieve begeleiding voorzien worden (waarvoor je niet hoeft bij te betalen).

Kan ik na het dieet weer normaal eten? Moet ik mijn hele leven lijnen?
Absoluut kun je normaal eten en natuurlijk dien je na je dieet een gezond voedingspatroon op na houden. Dat komt hier op neer: eet niet meer dan nodig. Beauty junkies Health programma helpt om over te schakelen op een natuurlijke en evenwichtige voeding. Je gaat na het dieet weer normaal eten, zonder dat je opnieuw dikker wordt. Daarom krijg je ook een jaar lang coaching waardoor een jojo-effect volledig kan worden uitgesloten.

Waarom zou ik een dieet volgen met het Beauty Junkies Health programma en geen klassiek caloriearm dieet?
Bij een gewoon dieet verlies je veelal spieren en vocht. Dat is niet de bedoeling. De bedoeling is dat je vooral, en bijna uitsluitend, overtollig lichaamsvet gaat verliezen. De proteïne-voedingssupplementen die je mee naar huis zal krijgen beschermen de spieren en maken een erg snelle vetverbranding mogelijk. Dat is waar het om draait. Want die spieren, die hou je beter bij, ze geven vorm aan het lichaam en zorgen voor het verbranden van calorieën.

Staat jouw vraag hier niet bij? Bel of mail ons dan gerust☺


Waxing

Waarom is Beauty Junkies waxing zo speciaal?
Waxen (harsen) is de specialiteit van Urban Spa Beauty Junkies. We maken je huid super glad en zijdezacht. Het is de combinatie van onze ervaring, technieken en speciale producten die onze waxbehandelingen snel en vrijwel pijnloos maakt. Je kunt bij Beauty Junkies terecht voor iedere waxbehandeling; van lichaam tot gezicht. Dus ook de bekende Beauty Junkies Brazilian wax. Beauty Junkies zijn vakspecialisten en werken snel en schoon. Omdat het hier een gevoelig plekje van je huid betreft kun je deze behandeling het beste overlaten aan een expert. Beauty Junkies specialisten zijn goed getraind en vaardig.

Is het schoon? (…we hebben het hier wel over mijn bikinilijn!…)
Je huid wordt voor de harsbehandeling ontsmet. De wax brengen we altijd aan met een spatel, niet met onze handen. Hygiëne staat bij ons voorop. Dus geen dubbele dipping: in onze spa wordt de spatel waarmee de wax wordt aangebracht nooit een tweede keer in de harspot gedoopt. We werken met latexhandschoenen aan en garanderen je dat alles wat met jouw lichaam in aanraking komt ook echt schoon is! Na je harsbehandeling voel je je superschoon en vrouwelijk!

Gaat het pijn doen? Ik hoor zoveel horrorverhalen om mij heen!
We zullen niet beweren dat een waxervaring hemels is, maar vertrouw ons als we zeggen dat we na zoveel harservaringer een zo pijnloos mogelijke behandeling van hebben gemaakt. Als er iets is waarvoor je een vaardige hand nodig hebt die niet aarzelt, dan is het wel de behandeling voor de gevoeligste huid. Dat is de belangrijkste reden waarom mensen uit Twente en omstreken kiezen voor Urban Spa Beauty Junkies. We weten wat we doen en we hebben de snelste techniek en spullen in combinatie met jarenlange knowhow! We minimaliseren de ‘auw-factor’ tot een minimum.
Beauty Junkies tip: vermijd een afspraak vlak voor of na je menstruatieperiode.

Ik kan er niets aan doen, maar ik vind het een beetje gênant. Wat kan ik verwachten?
Waxen is een tijdelijke ontharing, waarbij het haar met wortel en al wordt verwijderd. Scheren en gebruik van ontharingscrème laten de wortel intact, zodat je haar met stoppels terugkomt. Bij waxing blijft je haar drie tot vijf weken weg en komen er zachte haartjes voor terug. In Nederland durven veel mensen er nog niet aan. Veel schoonheidssalons waxen enkel de rug en oksels. Terwijl het júistzo prettig is om een plek te hebben waar je je bikinilijn zonder gedoe en zonder al te veel pijn kunt laten harsen. Ofwel drempelvrees is nergens voor nodig, een Brazilian wax is voor ons dagelijkse kost. Wat je wilt laten waxen moet uiteraard ontkleed zijn. Maar maak je geen zorgen, onze waxspecialistes harsen al jaren en we kijken nergens raar van op.

Bikinilijn, Brazilian, Hollywood, G string! Hoe maak ik een keuze?
Jij bepaalt! Of alleen wat verdwaalde haartjes, Brazilian of Hollywood. Er is niet echt een trend in de richting van het streepje, driehoekje of helemaal kaal. Bij een Bikinilijn verwijderen de waxspecialistes van Beauty Junkie het haar buiten je bikinibroekje. Bij Brazilianblijft er een klein streepje aan de voorkant, lengte en breedte bepaal je zelf. Op de schaamlippen wordt het haar ook gewaxt. Bij G string blijft er eveneens een smalle streep over en het haar tussen de billen wordt ook weggehaald. Hollywood is helemaal kaal. Alle haartjes worden weggehaald.

Hoe vaak kan ik mij laten waxen?
Laat je met regelmaat waxen voor een optimaal resultaat. Afhankelijk van de haargroei zal dat ongeveer om de 4 á 5 weken zijn. Je haar moet ten minste 1 tot 1,5 cm lang zijn om het goed te kunnen waxen.

Hoe kan ik mijn huid behandelen tussen het waxen?
Om ingegroeide haren te voorkomen raden we aan je huid te scrubben. Te beginnen drie dagen na je waxbehandeling. Eén keer per week een MineralSalt Scrub van Dermalogica is onze favoriet. Gebruik wel vanaf de eerste dag na het waxen Tendskin. Met een wattenschijfje dagelijks aanbrengen op een droge huid. Tendskin verwijdert de dode huidcellen en gaat ingegroeide haren tegen. Maar dat is nog niet alles. Vermijd de eerste dag de sauna en zonnebank. Die kunnen gevoeligheid en irritatie opwekken.

Staat jouw vraag hier niet bij? Bel of mail ons dan gerust☺


Laser Ontharing

Definitief verwijdering van haar met wetenschappelijk geteste laserapparatuur die FDA gecertificeerd is (officieel label voor consumentenbescherming).

Waarom heb ik vooraf een intakegesprek voor een laserontharing? Moet ik daarvoor betalen?
Het is noodzakelijk een intakegesprek te plannen met de huidtherapeut voordat we eventueel starten met de behandeling. Het klinkt cliché, maar ieder mens is anders. Voordat je een behandeling kan laten doen moeten wij eerst je specifieke situatie bekijken en analyseren. We kunnen dan beoordelen in hoeverre een succesvolle behandeling mogelijk is. We bespreken de mogelijkheden en resultaten natuurlijk met je. En ook laten we weten of de gewenste behandeling kan voldoen aan je verwachtingen.
Haar- en huidkleur speelt een rol bij laserontharing. We nemen je medische achtergrond door zodat wij een persoonlijk behandelprogramma kunnen opstellen. Kortom, met de intake kunnen we jou deskundig adviseren door in te gaan op jouw specifieke persoonlijke situatie. Heb je zorgen over een eventueel ‘ongemak’? Dan bespreken we dat ook samen. Het intakegesprek is geheel vrijblijvend en kost niets.

Hoe verwijdert de laser het haar?
Haarzakjes (follikels) liggen in de onderste huidlaag (lederhuid) waar ook de haarwortel ligt. Van hieruit groeit haar waarvan alleen het verhoornde gedeelte te zien is met het blote oog. Het haarzakje bevat melanine (pigmentkorrels) die verschillende kleuren kan hebben. De gradaties zijn van (licht)geel en rood tot bruin en zwart. Hoe meer melanine een haarzakje heeft hoe donkerder het haar is. Om haartjes voor altijd te verwijderen moeten de haarzakjes ‘beschadigd’ worden. Dat kunnen wij voor elkaar krijgen met laserlicht. De laser produceert een zeer geconcentreerde lichtstraal. De energie van deze lichtstaal wordt geabsorbeerd door het pigment in de haarwortels. De haarwortels worden dan zodanig beschadigd dat nieuwe haargroei niet meer mogelijk is.

Wat is het verschil tussen IPL en laser apparaat?
Bij de lichtflits en bijvoorbeeld de IPL methode wordt een mix van vele soorten licht uitgezonden. De laser zendt echter een zuivere bundel met eenzelfde golflengte uit. Met het hoge vermogen dat hierdoor ontstaat wordt een hoge percentage haar dat zich in de groeifase bevindt uitgeschakeld.

Bij de IPL methode wordt het licht uitgezonden in meerder golflengtes. Daardoor gaat veel van de effectieve kracht van het licht verloren. De haarzakjes kunnen daardoor niet goed vernietigd worden. Met de laser wordt juist ook de diepere gelegen haarwortels bereikt. Op dit punt is wetenschappelijk bewezen dat flitslampen en andere apparatuur in gebreke blijven. Tevens is de laser (lees: light sheer diode laser) geschikt voor getinte en negroïde huidtype. Met een korte oplaattijd van één shot per twee seconden dat voor de snelheid van de behandeling ten goed komt. Verder zijn er bij laser minder behandelingen nodig waarmee tijdswinst te boeken is en geld wordt bespaard.

Hoe gaat de behandeling in zijn werk? Is het gevaarlijk of pijnlijk?
Tijdens de behandeling zal de therapeut het je zo aangenaam mogelijk maken. De Hbo-opgeleide huidtherapeuten bij Beauty Junkies hebben vele jaren ervaring in laserontharing. De lasertherapie wordt uitgevoerd door BIG-erkende therapeuten en zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Huidtherapeuten.

De hoeveelheid laserenergie wordt per persoon afgesteld op sterkte van het laserlicht zodat het alleen wordt opgenomen door de melanine (pigmentkorrels). Op de te laseren huid wordt vooraf een speciale koelingsgel aangebracht. De tip van het laserhandstuk wordt op de te laseren stukje huid geplaatst waarmee kortdurend laserlicht op de huid word ingestraald. De laserbehandeling is volledig veilig. Tijdens de behandeling krijg je een bril opgezet ter bescherming van je ogen. Het is gebleken dat de meeste mensen de behandeling niet als pijnlijk ervaren, maar ook niet pijnvrij. Onze huidtherapeuten zijn zeer ervaren. Ze weten welke plekken gevoelig zijn, zoals bijvoorbeeld de bovenlip. Een behandeling kan overigens goed zonder verdoving uitgevoerd worden. Een verdovende crème heeft geen zin omdat dat enkel je huid verdooft en de haarzakjes liggen veel dieper. In feite kan je de pijn die je voelt beschrijven als een stukje elastiek dat tegen je huid aan komt. Een eventuele bijwerking naderhand kan bestaan uit kleine korstjes die na een week verwijderen. Het is belangrijk om niet aan de korstjes te zitten omdat je anders littekens kunt krijgen.

Wat zijn de mogelijkheden met laserontharing? Is het voor iedereen geschikt?Voor elk lichaamsdeel?
Laser is zowel voor vrouwen als mannen geschikt. Alle haar van het lichaam kan verwijderd worden. Overigens geldt dit alleen voor gepigmenteerd haar. Ofwel haar- en huidskleur zijn belangrijk. Blonde, grijze, witte en rode haren kunnen niet behandeld worden. De lasermethode is het meest effectief voor mensen met bruin of zwarthaar. De laser is ook geschikt voor de getinte en donkere huid. Echter zijn er voor dit huidtype meer behandelingen nodig dan bij de lichtere huid omdat de donkere huid meer piment bevat. Tijdens een zwangerschap is een laserbehandeling niet mogelijk. Elke oppervlakte van je lichaam waar haar niet gewenst is, is geschikt voor behandeling. Van gezicht en armen tot en met bikinilijn.

Hoe ziet de voorbereiding op de laserontharing er uit?
Het is belangrijk dat je zes weken voor de behandeling stopt met harsen en/of epileren. Scheren mag wel. Motto hierbij is hoe eerder je stopt met epileren of harsen, hoe beter het is voor de resultaat van de laserbehandeling. Verder dien je twee weken voor de behandeling directe zon te vermijden. Na de behandeling is het belangrijk om in ieder geval twee weken uit de zon te blijven en een goede sunblock te gebruiken.

Zijn de haren meteen weg? Of heb ik meerdere behandelingen nodig?
Je hebt niet meteen haaruitval na de laserbehandeling. De eerste haren vallen ongeveer acht tot tien dagen na de behandeling uit. Dit gaat door tot en met een paar weken later. Dit omdat de meeste oude haartjes hun groei langzaam afmaken. Er komen steeds minder haren bij. In de tussentijd kun je bijvoorbeeld wel scheren, maar niet epileren of harsen. Er dient minimaal zes weken tussen de behandelingen in te zitten. Dit is belangrijk om reden dat we dan zeker zijn dat er een groot gedeelte van de niet behandelde haarzakjes wel in de groeifase zullen zitten.

Waarom zijn er meerdere behandelingen nodig?
Dit heeft allemaal met de groeicyclus van je haargroei te maken. Op het moment dat je delaserbehandeling ondergaat zullen sommige haarzakjes zich in de groeifase bevinden en andere in de overgang of rustfase. Haargroei heeft namelijk drie fases. Te weten haar in groeifase (anageen) haar in overgangsfase (catageen) en haar in de slaapfase (telogeen). Bij haren die zich in de in de groeifase bevinden hangen de haren nog vast aan de follikel en bij de overgangsfase maakt het haar zich los van het follikel. Tot slot maakt de haar zich los in de slaapfase. Kortom alleen in de groeifase hebben de haartjes contact met de wortel. De laser heeft alleen maar effect op de haarzakjes die in de groeifase zijn, omdat dan voldoende melanine is om laserlicht op te nemen. Zodra de follikel vernietigd is door het laserlicht groeit er geen haar meer. En dat is goed omdat ons lichaam na de geboorte geen follikels meer aanmaakt. Dat betekent dat als een follikel eenmaal weg is, deze ook weg is voor altijd. Dat is alleen maar mogelijk bij haar in de groeifase. In theorie houdt dit in dat het een vicieuze cirkel is: dagelijks gaan haren over in groeifase vervolgens naar rustfase en als laatste stap wordt het afgestoten op het moment dat de groeicellen een nieuwe haar produceren. Om deze reden is er meer dan één behandeling nodig om alle haren te vernietigen. Het aantal haartjes dat zich in de groeifase bevindt is afhankelijk van onder andere je afkomst, huidskleur, geslacht, hormoonhuishouding, het gebied van je lichaam. Als we uitgaan van gemiddelden, dan bevindt 25 -30 % van de haren van de benen zich in de groeifase. Die haren worden vernietigd tijdens de behandeling. 70% – 75% van de haren bevindt zich in de andere twee fases en kan niet vernietigd worden.

Wanneer zie ik resultaat? Heb ik napijn?
Bij elke behandeling zie je resultaat. De haargroei vermindert per laserbehandeling. Als we uitgaan van een gemiddelde bij een situatie waarbij de haargroei stevig is, bij een lichte huid, dan mogen we bij een normale hormoonhuishouding uitgaan van vijf tot zes behandelingen. Echter de haren worden elke keer minder en de haren worden zachter. Neem je genoegen met niet compleet haarloos en ben je tevreden met donshaartjes, dan zijn er minder behandelingen nodig.
Er zal geen sprake zijn van pijn achteraf. Hoogstens kan je huid gevoelig en rood zijn. Je kan dan thuis voorzichtig een koud kompres op de gevoelige plek leggen.

Is laserontharing kostbaar?
De kosten hangen af van een aantal factoren. De grootte van het te laseren gebied, het aantal zones van het lichaam en het benodigde aantal behandelingen. Soms worden de kosten voor behandelingen in het gelaat vergoed een ziektekostenverzekeraar. Het is dus zeker aan te raden om dit na te gaan bij je ziektekostenverzekeraar nadat je bent doorverwezen door je huisarts. Beauty Junkies bemiddelt niet. Wel ontvang je van ons een declaratieformulier die je in kan leveren bij je verzekering.

Staat jouw vraag hier niet bij? Bel of mail ons dan gerust☺

 

 

UA-72221254-1